Minilening

Er kunnen zich situaties in een mensenleven voordoen waarin men een lening af dient te sluiten. Leningen zijn er echter in allerlei soorten en maten met elk hun eigen voor- en nadelen maar ook hun eigen voorwaarden met betrekking tot de aflossing, de looptijd en de rente.

Heeft men een lening nodig die men na een relatief korte tijd weer kan terugbetalen dan spreekt men van een korte lening. In de meeste gevallen wordt een dergelijke lening binnen een jaar afbetaald. Het voordeel van een korte lening is dat men voor een korte periode een verplichting aangaat met de financiƫle instelling.

Met een MiniLening kunt u een bedrag lenen tussen de 50 en 750 euro. De looptijd bedraagt doorgaans 15 tot 30 dagen en sowieso minder dan 30 dagen. Het kan dus een uitkomst bieden als u de maand net niet rondkomt. U dient er echter voor te waken dat u niet maandelijks een MiniLening nodig heeft. Een MiniLening wordt ook wel flitskrediet of SMS Lening genoemd.

Voorwaarden MiniLening

U dient ervoor te zorgen dat u aan een aantal eisen voldoet, alvorens u besluit een MiniLening af te sluiten. U moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u binnen de gestelde betalingstermijn het geld terug kunt betalen. Doet u dat niet, dan betaalt u extra kosten. Verder dient u tussen de 21 en 65 jaar oud te zijn en dient u een inkomen te hebben wat hoger is dan 1100 euro.

Doordat men in het gros van de gevallen tamelijk hoge maandlasten heeft zal het aflossingdeel hiervan behoorlijk groot zijn in tegenstelling tot het deel dat aan de rentevergoeding wordt betaald. Men betaald dus steeds een groot deel van het geleende geld terug waardoor er steeds minder rente berekend wordt. Na het verstrijken van de looptijd zal men daardoor minder geld hebben betaald dan wanneer men een gelijke lening had uitgestreken over een langere looptijd.

Voordelen MiniLening

Een MiniLening brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste is het niet nodig om een BKR toetsing uit te voeren, waardoor BKR Registratie geen hinder zal veroorzaken. Verder zijn er geen variabele kosten, en is de behandelingstijd zeer kort. Hierdoor weet u waar u aan toe bent en kunt u snel beschikken over de leensom.

Wat door de ene persoon als voordeel wordt beschouwd: de hoge maandlasten, ziet een ander juist als nadeel. Niet iedereen is immers in staat om maandelijks een groot deel van het inkomen aan de afbetaling van een korte lening te besteden. Voor dit individu kan het juist gunstiger zijn om de lening een langere tijd te laten doorlopen. Het hogere eindbedrag zal men dan echter wel voor lief moeten nemen. Niet alleen voor particulieren kan een korte lening even wat voor meer speelruimte op financieel gebied zorgen, ook bedrijven kunnen hiermee hun cashflow in korte tijd weer op orde brengen.